Kloori- ja glysidoliyhdisteet

Joissain valmistusmenetelmissä ruokaöljyihin muodostuu haitallisia yhdisteitä, kuten 3-MCPD estereitä, 2-MCPD estereitä ja glysidolia.

Haitallisia yhdisteitä voi muodostua myös lämmitettäessä ja öljyn hapettumisen yhteydessä. Bonred öljy on valmistettu hellävaraisesti, sillä on erityisen hyvä hapettumisen sietokyky ja se kestää hyvin lämpöä. Rasvankoostumus antaa öljylle hyvän lämmön keston ja siinä olevat voimakaat E-vitamiinit nimeltään tokotrienolit ja karetenoidit antavat sille hyvän hapettumista estävän antioksidantiivisen suojan. Siinä on niin runsaasti antioksidantteja, että sitä riittää myös elimistön suojelemiseen. Siitä kertovat myös EU:n hyväksymät terveysväittämät, joita saamme käyttää.

Tutkitutimme Bonred öljyn selvittääksemme siinä olevien yhdisteiden määrän. Tulokset olivat rohkaisevia, öljymme sisältämät määrät ovat markkinoiden alhaisimmasta päästä. Linkeistä näet tulokset ja vertailun muissa Efsan listan öljyissä olevista määristä.

AR-17-FL-007388-01[2017461062]

3-MCPD arvoja Efsa