Bonred öljy kiinteytyy viileässä

Bonred öljy kiinteytyy viileässä – Bonred punainen palmuöljy

Bonred öljy sisältää 42% tyydyttyneitä, 46% kertatyydyttämättömiä ja 12% monityydyttymättömiä rasvahappoja. Tätä rasvakoostumusta pidetään ihanteellisena. Se on suunnilleen sama, mikä on ihmisen elimistön luontainen rasvakoostumus. Sen ansiosta öljy on hyvin vakaata, joka tarkoittaa, ettei öljy hapetu kovin herkästi ja pysyy raikkaana pidempään.

Tyydyttyneiden rasvahappojen määrästä johtuen öljy kiinteytyy viileässä, mutta pysyy juoksevana huoneenlämmössä.  Kaupan viileissä oloissa öljy on usein osittain tai kokonaan kiinteytyneenä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta mitenkään öljyn laatuun. Helpoiten öljyn saa juoksevaan muotoon upottamalla pullo joksikin aikaa lämpimään veteen. Öljy tulee säilyttää huoneenlämmössä, auringon valolta suojattuna, myös avattuna. Mikäli laitat pullon jääkaappiin, öljy muuttuu kiinteäksi. Jääkaapissa säilyttäminen ei kuitenkaan vaikuta mitenkään öljyn laatuun.

Öljy olisi mahdollista pakata myös lasipurkkiin, jolloin sitä voisi ottaa purkista lusikalla sen ollessa kiinteää, kuten kookosöljyn kohdalla toimitaan. Olemme kuitenkin päätyneet pakkaamaan öljyn pulloon, koska öljyn ollessa juoksevaa, sitä on miellyttävämpää annostella pullosta kuin purkista.

Öljyn pitäminen juoksevassa muodossa on hiukan haasteellista, varsinkin mikäli keittiö on viileä. Vaivannäön palkkana on öljy, joka on ominaisuuksiltaan vakaata, kestää hyvin paistamista ja on miellyttävän makuista.

Kerro mielipiteesi öljyn käyttäytymisestä. Voit kirjoittaa ajatuksiasi alla olevaan mielipideosioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *