Postauksia

Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

NOPEA TERIYAKI- HÄRKÄWOKKI

Tätä wokin valmistusta nopeutti entisestään pakastevihannekset. Käytän niitä tai tuoreita wokvihanneksia yleensä aina – Ihan hävikinkin minimoimiseksi.

Wokin Teriyakikastikkeen tein itse. Tuo valmistuu ihan käden käänteessä.

Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

UUNISSA PAAHDETTUA CHEDDAR-PARSAA JA HOLLANDAISEKASTIKE

Kokeilin tällä kertaa valmistaa parsaa uunissa. Päälle ripottelin vielä cheddarjuustoa lisämakua antamaan ja kylkeen väsättiin todella helppo ja takuulla onnistuva hollandaisekastike.

Molemmista ohjevideot reseptien alla.

Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

UUNIPERUNAT – HELPPOA JA HALPAA ARKEEN JA JUHLAAN

Yksinkertaisimmillaan uuniperunat ovat herkullisia ranskankerma- tai voi nokareen kera.

Itse käytin kuvan perunoissa juurikin ranskankermaa ja pirskottelin päälle hieman punaista palmuöljyä väriä ja makua antamaan.

Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

KERMAKASTIKE JA SEN LUKUISAT MUUNNOKSET

Kaikissa näissä kastikkeissa on sama peruspohja, joihin makua tuodaan erilaisilla pippureilla, yrteillä, mausteilla ja vaikkapa chilikastikkeilla. Muunnoksia voi tehdä lukemattomasti.

 Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

CHICKEN WINGS KUKKAKAALISTA

Täysin vegeksi tästä paatuneesta ”lihaanista” ei koskaan olisi, mutta välillä ihan pelkkä kasvisateriakin maistuu oikein hyvin ja mikseipä suositellun kalapäivän lisäksi ruokaviikossa voisi olla yksi kasvispäiväkin.

Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

TINSKU TESTAA. REDPROOF HAASTAA BULLETPROOFIN

Nyt oli hyvä syy jatkaa vanhaa tapaa, mutta tosiaan kookosöljyn korvaan nyt punaisella palmuöljyllä ja työkaverit kiittää. Nimeän tämän voimakahvin Redproof kahviksi.

Tiskun Keittiössä ja Tyynen Kaa

PIENET LÄMPIMÄT TAPAS-LEIPÄSET JA ITSETEHTY PUNAINEN PESTO

Lämpimiä tapas-leipiä voi tehdä melkein mistä tahansa, mutta mielestäni tärkeimmät elementit ovat pesto, juusto ja tomaatti. Lisäksi voit käyttää ilmakuivattua kinkkua, salamia, oliiveja yms.

Kokkaavan isin ruokablogi

BONREDIN RAPEAT PUNAKAALISIPSIT 

Kaikki tuntevat lehtikaalisipsit mutta nyt kyseessä onkin punakaalista tehdyt sipsit. Punakaali on terveellinen ja siitä saa hyviä ravintoaineita, kuten Bonred:in punaisesta palmuöljystäkin.

Kokkaavan isin ruokablogi

HERKULLINEN PULLED OATS-KASVISPIIRAKKA

Piirakka itsessään on helppo ja jos nyt vierastaa nyhtökauraa niin voi käyttää tilalla muutakin mutta nyhtökaura sopii tähän erinomaisesti. Tämän pystyy tekemään ja muuntamaan myös vegaaniseksi

Kokkaavan isin ruokablogi

VEGAANI RESEPTI NYHTÖKAURA-NUUDELIPANNU

Nyhtökaura ei ole läheskään kaikille tuttu ja niillekin kenelle se on tuttutuote, eivät ole uskaltaneet sitä käyttää, koska eivät oikein tiedä mihin ja miten sitä pitäisi laittaa.

Kokkaavan isin ruokablogi

VEGAANI RESEPTI SUPERFOOD SIEMENNÄKKÄRI

Huomasin että punainen palmuöljy toi hieman keltaisemmanvärin näkkäriin kuin normaalisti mutta huonolla tavalla se ei makuun tai rakenteeseen vaikuttanut. Päin vastoin, kyseessä on kumminkin terveellinen ja ravintorikas tuote 🙂

Kohokohta

Kasvislettuset – enemmän makua ja rakennetta

Näitä kasvilettusia voi muunnella mielin määrin eri kasviksia ja mausteita käyttämällä. Tässä reseptissä olen käyttänyt pinaattiletuista minulle tuttuja valkopippuria ja muskottipähkinää.

Kohokohta

Munaöljylatte – näyttävä ja ravitseva aamukahvi

Tässä on helposti muunneltava maidoton herkkukahvi, jonka valmistus sujuu nopeasti sauvasekoittimella. Kananmuna tekee kahvista kuohkean ja maitomaisen. Se myös auttaa öljyjä sekoittumaan tasaisesti kahvin joukkoon.

Kohokohta

Rapea talven kasviskulho

Tässä kasviskulhossa yhdistyvät pari tänä talvena löytämääni helppoa ja herkullista kasvislisuketta. Lopputuloksena on rapeasti rouskuva, hyviä kasvisproteiineja sisältävä kasviskulho joka pitää kylläisenä pitkään. 

Kohokohta

Maissikuorrutettua kuhaa valkosipuli-inkivääri kastikkeella

Paistamiseen suosittelen käyttämään punaista palmuöljyä = Bonred. Tämä kasvisöljy sisältää runsaasti E ja A vitamiineja ja siinä on korkea antioksidanttipitoisuus. Siinä on erinomaiset paisto-ominaisuudet (kestää kuumuutta) ja sillä saa uutta makua ja väriä ruokaan.

Gurmee

Porkkanamuffinsi pull-apart-kakku

Porkkana-pulla-muf-mikä?! Olen jo hyvän aikaa halunnut kokeilla valmistaa ns. pull-apart muffinsikakkua ja lopulta päätin luopua sopivan syyn odottelusta ja ryhdyin yksinkertaisesti tuumasta toimeen.

 Gurmee
Gluteeniton sadonkorjuupiirakka

Gluteenittoman leivonnan yksi haasteista on mielestäni kuivuus. Gluteenittomat piiraspohjat ovat helposti todella kuivaa ja murenevaista syötävää. Tämän sadonkorjuupiirakan pohjaan olen käyttänyt kikhernejauhoja jotka tekevät, ehkä hieman yllättäen, piirakkapohjasta todella mehevän

Gurmee

Mehukkaat porkkanamuffinsit vaniljakuorrutteella

Resepti pohjautuu Leivonnaisia herkkusuille – keittokirjan resepteihin (Gummerus). Kirja on ihana – se on täynnä suositun the hummingbird bakeryn suussa sulavia jälkiruokaohjeita.

Gurmee

Monitoimipastakastike sekaani-vegaaniseurueelle

Saatat ihmetellä mitä tarkoittaa ”monitoimipastakastike”. Tässä tapauksessa nimen voi tulkita monellakin tapaa. Kyseessä on blenderissä valmistettava pastakastike, josta saa helposti myös silkkisen sileän, herkullisen keiton

Gurmee

Speltti-maa-artisokkarisotto, valkosipuli-inkivääriporkkanaa

Niin helppo ja yksinkertainen ruoka 🙂 Lisäksi tähän sopisi myös esim. tahinikastike ja / tai kikherneet. Ohjeen lopussa lisää tarjoiluvinkkejä.

Gurmee

#Vegaanihaaste : Lämmin myskikurpitsasalaatti

Tämä ohje on oikeasti nimeltään Täytetyt myskikurpitsat, mutta tein siitä oman pikaruokaversioni päästyäni vasta seitsemän maissa illalla hellan ääreen. Annos häviää ulkonäössä täytetylle myskikurpitsalle, mutta on tosi näppärä ja nopea valmistaa!

Gurmee

Ruusukaali-tattaripannu

Tänään meillä lapset kauhoivat tätä Vegaanin keittiössä -kirjasta löydetyn ohjeen perusteella valmistettua ruusukaali-tattaripaistosta suihinsa hyvällä ruokahalulla. 

Gurmee

Ruokaisa sieni-spelttirisotto

Käytän mieluiten Malmgårdin spelttiriisiä, mutta sitä ei ole kaikkialla saatavilla. Birkkalan spelttiriisi lienee tuote jota löytyy nykyään jo useimmista marketeista.

Gurmee

Villi lohi-caesarsalaatti

Tämän ohjeen inspiroi vahvasti Tommi Kangas -nimisen villimiehen ohje saman herran omakustanteisesta kirjasta ”Villimiehen menu”, joka pursuaa herkullisia villiruokaohjeita.

Gurmee

Bataattikorma ja paistettu kukkakaalimuru

Tämä ruoka on luontaisesti makeaa ja siten loistava vaihtoehto makeanhimosta kärsiville, sillä luontaisesti makeat ruoat auttavat hillitsemään makeanhimoa. 

Gurmee

Samettinen tomaatti-kookoskeitto

 Tämä keitto-ohje löytyi ”Treenaajan arkiruoat” -sarjasta. En yleensä voi sietää jeeraa mausteena, mutta tässä keitossa sekä jeeraa, että korianterinsiemeniä on juuri sopivasti 

Gurmee

Gastronaatin kurpitsakeitto

Tämä kurpitsakeitto on erinomainen esimerkki helposta keitosta jota voisi muunnella loputtomiin. Samalla ajattelin esitellä itselleni tuoreen tuttavuuden: Bonred-öljyn, josta sain ilokseni kokeilukappaleen reilu kuukausi sitten. Öljy on sen jälkeen ollut melko ahkerassa testissä. 

 

Paleokeittiö

Kanafajitat ja tomaattisalsaa salaatinlehdeltä

Fajitat syntyvät kohtuuhelposti ja nopeasti. Kasvisten pilkkomiseen menee suurin vaiva. Ja aika. Koko prosessi kulkee yksinkertaistettuna jotenkin näin…

Paleokeittiö

Kongolainen kanapata vie makumatkalle Afrikan sydämeen

Lopputuloksena maukas ja ruokaisa kastike, jossa on oikeastaan kaikki; kiva kirjo kasviksia, sopivasti proteiinia ja ravinteikasta rasvaa. Paristakin eri lähteestä. Sekä aivan mahtava VÄRI!

Paleokeittiö

Paahteinen maa-artisokka-palsternakkakeitto paistetuilla herkkusienillä

Olen aivan vakuuttunut siitä, että herkullisten herkkusienten salaisuus piilee uuniviimeistelyssä. Eli jos et ole sienten suurin ystävä, niin suosittelen kokeilemaan tätä kikkaa.

Paleokeittiö

Intialainen riisipata pistää lempeästi potkua talveen

Riisi ja kikherneet saivat kunnon maustepläjäyksen ohella kaveriksi hieman paprikaa, rusinoita sekä paahdettuja cashewpähkinöitä.

Paleokeittiö

Keltainen kasvissosekeitto kanalla

Tällä kertaa eräs muutoksista oli paistoöljyn vaihtuminen kookosöljystä uuteen lemppariin, ravinteikkaaseen ja ehkä vielä vähän vähemmän tunnettuun punaiseen palmuöljyyn.

Paleokeittiö

Helppoa arkiruokaa jääkaapin jämistä – Jauheliha-kasvispannu

Maukkaan jämäruoan salaisuus piilee maustamisessa. Mausteita voi lisäillä vähän eri vaiheissa, mutta niitä EI kannata unohtaa. Pelkällä suolalla ja pippurilla pärjää kyllä, mutta jos oikeasti jotain herkullista haluaa, niin kannattaa kurkata vähän syvemmälle sinne maustekaappiin.

anna.fi/inspirations

Energiaa maailman ravinnerikkaimmasta kasviöljystä

Ensimmäisenä ravintoaineena onkin hyvä esitellä punainen palmuöljy. Historiansa ansiosta se kuuluu niihin aineisiin, joiden ei luulisi esittelyä kaipaavan, mutta jotka vasta nyt tekevät näkyvämmin tuloaan meidän länsimaisten ihmisten moderniin ruokavalioon

anna.fi/inspirations

Tautien taltuttamiseen lempeä kookoskanakeitto

Isossa osassa maailmaa kanakeittoa pidetään hyvänä flunssalääkkeenä. Kehittelin siitä version, johon lisäsin immuunijärjestelmää suojelemaan kurkumaa, valkosipulia, inkivääriä ja varsinaista terveyspommia, punaista palmuöljyä.

Aitoa Arkiruokaa

RAAKASUKLAATA PUNAISESTA PALMUÖLJYSTÄ

Näiden löydösten valossa vähän hämmästelenkin sitä, miksei punaista palmuöljyä mainosteta tai tuoda esille?

Aitoa Arkiruokaa

LINSSI-SATAYKASTIKE 

Kuori ja kuutioi sipuli. Laita kuutiot pannulle paistumaan tilkassa punaista palmuöljyä. Kalttaa tomaatit ja kuori ne.

Aitoa Arkiruokaa

HERKULLISET JA HELPOT SPELTTISÄMPYLÄT

Nämä spelttisämpylät syntyivät spelttijauhoista, punaisesta palmuöljystä ja olutmaltaista. 

Aitoa Arkiruokaa

GLUTEENITON JA VEGAANINEN SUKLAAKAKKU

Täytyy myöntää, että olin itsekin yllättynyt suklaakakun pehmeän täyteläisestä mausta

Aitoa Arkiruokaa

KAHVITUOREPUURO ENERGISOIVA AAMUPALA

Kahvinystävät ymmärtävät kyllä tämän päälle. Mainittakoon lisäksi, että tämä virkistävä aamupalaherkku on myös gluteeniton, vegaaninen, sokeriton ja pähkinätön

Aitoa Arkiruokaa

GLUTEENITTOMAT MYSLIPATUKAT

Sivelin ennen paistoa patukoiden pintaan hiukan punaista palmuöljyä, niin sain niihin kauniimman värin. Patukat rapeutuvat kun ne täysin jäähtyy eli lämpöisinä niiden rakenne voi olla hiukan pehmeä

Aitoa Arkiruokaa

HELPPO JA NÄYTTÄVÄ PÄÄRYNÄPIIRAKKA

Tämän reseptin päärynäpiirakka saa pintaansa myös rapean muruseoksen, jonka kaunis kullankeltainen väri tulee punaisesta palmuöljystä.

Aitoa Arkiruokaa

HÄRKISKASTIKE | VEGAANINEN STROGANOV

Halusin laittaa Härkiksestä jotain todella perinteistä ja täyttävää eli stroganovia. Alunperinhän stroganov on todella lihaisa ja kermainen kastike, joten sitä ei ole kovinkaan helppoa jäljentää vegaaniseksi.

Aitoa Arkiruokaa

VEGAANINEN OMENA-KVINOAPIIRAS

Käytän ohjeessa kahta eri rasvaa, kookosöljyä ja punaista palmuöljyä, sillä niillä on hiukan eri ominaisuudet ja maku. Punainen palmuöljy antaa kauniin värin ja kookosöljy tuo hiukan kookoksista makua rapeaan kuoreen.

Aitoa Arkiruokaa

ZUUROA JA BANAANI-TOFUPAISTOSTA

Paista kunnes banaanissa ja tofussa on kaunis väri. Tässä vaiheessa banaanin omat sokerit alkavat karamellisoitua, jolloin tofukin saa samalta pannulta makua banaanista.

Aitoa Arkiruokaa

AHVENANMAALAINEN PANNUKAKKU

Keitä mannapuuroa muutama minuutti maidossa ja jäähdytä. Sekoita joukkoon loput ainekset, kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Aitoa Arkiruokaa

VEGAANISET JA GLUTEENITTOMAT KONVEHDIT KVINOASTA

Koska kvinoapaloja ei paisteta, tarvitsevat ne kasassa pysyäkseen rasvaa, joka kovettuu huoneen lämmössä, eli kookosöljyä tai punaista palmuöljyä.

Aitoa Arkiruokaa

LEIPÄÄ JA AVOCADOA

Tälläkertaa olin muokannut perusreseptiä korvaamalla kolmanneksen vehnäjauhoista täysjyvä-ohrajauhoilla ja rasvana käytin punaista palmuöljyä, joka antaa väriä maun lisäksi.

Aitoa Arkiruokaa

GLUTEENITTOMAT JA VEGAANISET KEKSIT

 Keksien rakenne oli mureneva, rapea, keskeltä aivan pikkuisen pehmoinen. Pähkinät ja kardemumma antavat kauraisiin kekseihin hiukan pähkinäisempää makua.

Appelsiinia ja Hunajaa

Currypasta kukkakaalilla

Öljy lämmitetään kuumaksi pannulla (käytin wokkia), lisätään sipulisilppu,alennetaan hieman lämpöä.Sipulia paistetaan kunnes se alkaa ruskistua, jonka jälkeen pannulle lisätään kukkakaalin pilkotut varret ja kukinnot

Appelsiinia ja Hunajaa

Ei hullummat bataattipihvit

Sain inspiraation marokkolaisista Maakouda.perunapihveistä,Peruna vaan vaihtui bataatiksi näissä, 

Appelsiinia ja Hunajaa

Hyvin sitruunainen kaalisalaatti +Bonredin punainen palmuöljy

Salaatin kauniin keltainen väri tuli Bonredin palmuöljystä joka antaakin kivasti väriä maun lisäksi ja ihana maku tuli säilötyistä sitruunoista.

Appelsiinia ja Hunajaa

I love Kukkakaali

Tähän kullankeltaiseen kukkakaaliannokseen tuli inspiraatio kantakahvilani vieressä olevan pikku ravintolan kokilta/omistajalta. Keltainen väri tuli Bonredin punaisesta palmuöljystä.

Appelsiinia ja Hunajaa

Linssikeitto with a twist

Teinkin oman versioni linssikeitosta sillä en saanut ohjetta taateliyrityksen keittoon,mutta he käyttivät keitossa taatelisiirappia kun taas minä käytin kokonaisia ja liotettuja taateleita.

Appelsiinia ja Hunajaa

Maa-artisokkaa, verigreippiä, manteleita ja punaista palmuöljyä

Maa-artisokka carpaccion tein Mario Batalin ohjeen innoittamana, pienin muutoksin.Ja niillä pienillä muutoksilla annoksesta tuli todella kaunis ja ihanan värikäs.

Appelsiinia ja Hunajaa

Sitruunankeltaiset kolmiot kookostäytteellä

 Joka vuosi tekee mieli kokeilla hieman erilaista versiota tuosta leivonnaisesta, ja tänä vuonna tein sitruunankeltaisia Hamanin korvia,joiden väri tuli Bonredin punaisesta palmuöljystä.

Appelsiinia ja Hunajaa

Sitruunaiset polentakakkuset

Kakkusista saa myös helposti gluteenittomat korvaamalla vehnäjauho jollain gluteenittomalla jauholla. Kuorrutuksen kaunis väri tulee Bonredin punaisesta palmuöljystä

Appelsiinia ja Hunajaa

Pienet keltaiset juustokakut

Halusin hieman enemmän rasvaisuutta kakkusiin jotta niistä ei tulisi liian kuivat. Päädyin lisäämään juustomassaan Bonredin punaista palmuöljyä,josta tuli tämä ihastuttavan keltainen väri. 

Appelsiinia ja Hunajaa

Hamantaschen mantelisella taikinalla

Tietäen että  kaikki Scheftin leipomoiden tuotteet ovat itkettävän hyviä olin varma siitä että kirjan ohjeella syntyy todella herkulliset hamantaschit. Ja niin syntyivätkin.  Hieman muutin ohjetta eli korvasin pienen osan voista Bonredin punaisella palmuöljyllä,

Appelsiinia ja Hunajaa

Auringonkukka Nutella

Oletteko koskaan kokeilleet tehdä Nutellaa auringonkukansiemenistä? Niistä saakin tehtyä tosi hyvänmakuisen,  ja hieman erilaisen suklaatahnan.

Appelsiinia ja Hunajaa

Hunajaista juuripersiljaa

Juuripersiljakuutiot ovat valkoisia, mutta punainen palmuöljy antoi niille kauniin keltaisen värin. Hunaja , suola ja mausteet lisätään kuutioiden joukkoon.

Appelsiinia ja Hunajaa

Yrttistä freekehvehnää säilötyllä sitruunalla

Freekeh keitetään pastan tavoin kiehuvassa,suolalla maustetussa vedessä , tasan 17 minuuttia, jonka jälkeen freekeh siivilöidään.

Appelsiinia ja Hunajaa

Sitruunaiset kookostahinipallerot

 Pesah-juhla onkin täällä keliaakikkojen lempijuhla, koska silloin on tarjolla normaalia enemmän gluteenittomia tuotteita. Palleroiden kaunis keltainen väri tuli Bonredin palmuöljystä.

Antipastaa

Aurinkokeksit ja punainen palmuöljy

Kekseissä on käytetty auringonkukansiemeniä, keksien väri on kellertävä öljyn ansiosta ja lopuksi koristelin keksien pinnan auringonkukansiemenillä tehden niistä ikään kuin auringon säteet. 

Antipastaa

Appelsiinismoothie

Minua pyydettiin kehittelemään smoothie, jossa olisi käytetty punaista palmuöljyä. Ja tottahan toki otan haasteen mielelläni vastaan! Palmuöljyllä saa moneen ruokaan kauniin keltaisen värin ja aloinkin miettiä smoothieta siltä pohjalta.

 

Antipastaa

Pirteät porkkanamuffinssit

Samalla sain kuorrutteeseenkin porkkanan makua ja sitruunamehu raikastaa muuten makean kuorrutteen, jolloin lopputulos ei ole äitelän makea. Mikäli punainen palmuöljy on uusi tuttavuus, niin olen kirjoittanut siitä enemmän täällä.

Antipastaa

Peltilihapiirakka liha-kaalitäytteellä

Päätin tehdä kuoren käyttäen punaista palmuöljyä, sillä ajattelin sen miedon, aavistuksen pähkinäisen maun ja kauniin keltaisen värin sopivan hyvin piiraskuoreen.

Antipastaa

Bagelit

Mutta mikä positiivista, maku oli mielestämme ihan mielettömän hyvä, hyvä kun ei koko raakaa taikinaa tullut syötyä siltä istumalta 😀 Punainen palmuöljy toi kivan oranssin värin ja ihanan pehmeän ja miedon pähkinäisen maun, voin lämpimästi suositella.

Antipastaa

Porkkanamukikakku ja 1-vuotissynttärit

Punainen palmuöljy on hyvä vaihtoehto kookosöljylle, jos esimerkiksi kookosöljyn maku tökkii. Siinä on mieto, hieman pähkinään vivahtava porkkanainen maku ja se antaa ruualle todella kauniin oranssin värin

Antipastaa

Appelsiini”juusto”kakku uunissa

Täytteeksi valmistin oranssin muropohjan käyttäen punaista palmuöljyä, sillä ajattelin sen sopivan hyvin tähän kakkuun. Valmistin täytteen ensin samalla tavalla kuin glögikakussakin.

Antipastaa

Munaton pannari

Tein oman versioni pannarista sokerittomana makeuttamalla taikinan stevialla, mutta makeutukseen voi käyttää mitä tahansa, kuten esimerkiksi haluamaasi sokeria tai siirappia. 

Antipastaa

Maukkaat broileripasteijat

Olen nyt jonkin aikaa kokeillut punaista palmuöljyä ja tykästynyt siihen kovasti. Siinä on mieto ja miellyttävä maku ja se antaa ruokaan kauniin keltaisen sävyn.

Antipastaa

Maidoton pasha

Viime vuonna tein maidottomia, gluteenittomia, viljattomia, sokerittomia ja hiivattomia rahkapullia, joten tänä vuonna päätin ottaa käsittelyyn pashan. 

Antipastaa

Helppo ja nopea fenkolisosekeitto

Fenkolista olen jo aiemmin valmistanut salaatin kinkulla höystettynä. Jatketaan siis kevyemmällä linjalla eli helpon ja yksinkertaisen keiton parissa. 

Tuulikummun keittiössä

FRITEERATUT BANAANIT

Spelttijauhot antoivat makua ja paremman rakenteen taikinalle. Uppopaistamiseen käytin punaista palmuöljyä ja sain vielä lisäksi kivan oranssin värin.

Tuulikummun keittiössä

MAUSTEISET HERKKUSIENET

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Laita sienet pannulle ja paista kauniin värisiksi. Lisää pannuun currytahna, soijakastike, viinietikka ja sokeri. Sekoittele hetki ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tuulikummun keittiössä

Ihana bataatti

Laita bataatit uuniin ja anna kypsyä noin puoli tuntia. Kääntele bataatteja pari kertaa kypsymisen aikana. Kun bataatit ovat pehmeitä ne ovat valmiita. Silppua päälle vielä tuoretta korianteria ja tarjoa.

Tuulikummun keittiössä

Ihanan pehmeät pähkinäsämpylät

Pähkinöitä ja öljyä vaihtelemalla saa erilaisia variaatioita. Itse käytin tällä kertaa pähkinäsekoitusta jossa oli cashew-, hassel- ja maapähkinöitä. Öljynä käytin punaista palmuöljyä joka antoi sämpylöille keltaisen värisävyn.

Tuulikummun keittiössä

PÄÄRYNÄ-PÄHKINÄMUFFINIT

Ne kätkevät sisäänsä kaikenlaista hyvää kuten päärynää, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, fariinisokeria ja inkiväärihunajaa. Älä anna ulkonäön hämätä sillä nämä ovat ihan parhaita muffineita

Tuulikummun keittiössä

KALA-KATKARAPULEIVÄT

Testasin omassa keittiössäni BonRED-merkkistä punaista palmuöljyä. Miedon makuinen punainen palmuöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon ja erityisen hyvin paistamiseen.

Maistuis varmaan sullekin

Paneroidut voikukat & ruohosipulidippi

Öljynä käytin Bonredin punaista palmuöljyä, joka antaa paistettaville pinnoille hienoa väriä. Paneroitujen voikukkien lisukkeeksi tein pienen ruohosipulisen dippikastikkeen.

Maistuis varmaan sullekin

Lohkoperunat & aioli punaisesta palmuöljystä

Tänään tein ruoaksi lohkoperunoita, jotka myös pyöräytin punaisessa palmuöljyssä. Lisukkeeksi tein aiolia eli valkosipulimajoneesia

Maistuis varmaan sullekin

Sriracha popcorn

Pieni chilin polte lämmittää. Hienoa lisäväriä Sriracha popcornit saavat punaisesta palmuöljystä

Maistuis varmaan sullekin

Nopea katkarapukuskus

Katkarapukuskusta voi syödä sellaisenaan tai sitten sen voi tehdä lisukkeeksi kalalle. Katkarapukuskus saa pirteän keltaisen värinsä punaisesta palmuöljystä sekä mausteista.

Maistuis varmaan sullekin

Srirachalla maustetut paholaisen munat

Pääsiäisenä paholaisen munat maistuivat Srirachalle, ja keväisen keltaisen värin sain munien täytteeseen valmistamalla majoneesin itse punaisesta palmuöljystä

Kohokohta

Nopea kesäkurpitsapasta

Tämä pasta syntyi jääkaapista löytyneiden valmiiksi keitettyjen makaronien ympärille ja sai lapsiltani välittömästi kehut. Jos haluat ruokaan lisäproteiinia, lisää joukkoon vaikkapa kikherneitä tai kypsennettynä kanaa paloiteltuna.

My Explonation

Kasvissosekeitto kikherne-tofuhöystöllä
Valuta ja huuhtele kikherneet ja kuutioi tofu. Kuumenna sitten pannulla tilkka punaista palmuöljyä

My Explonation

Aurinkoinen pataleipä

Perus rypsiöljyn sijaan laitoin Bonredin punaista palmuöljyä, joka antoi leivälle ihanan aurinkoisen värin.

Maistuis varmaan sullekin

Sriracha popcorn

Pieni chilin polte lämmittää. Hienoa lisäväriä Sriracha popcornit saavat punaisesta palmuöljystä

Maistuis varmaan sullekin

Nopea katkarapukuskus

Katkarapukuskusta voi syödä sellaisenaan tai sitten sen voi tehdä lisukkeeksi kalalle. Katkarapukuskus saa pirteän keltaisen värinsä punaisesta palmuöljystä sekä mausteista.

Maistuis varmaan sullekin

Srirachalla maustetut paholaisen munat

Pääsiäisenä paholaisen munat maistuivat Srirachalle, ja keväisen keltaisen värin sain munien täytteeseen valmistamalla majoneesin itse punaisesta palmuöljystä

Kohokohta

Nopea kesäkurpitsapasta

Tämä pasta syntyi jääkaapista löytyneiden valmiiksi keitettyjen makaronien ympärille ja sai lapsiltani välittömästi kehut. Jos haluat ruokaan lisäproteiinia, lisää joukkoon vaikkapa kikherneitä tai kypsennettynä kanaa paloiteltuna.

My Explonation

Kasvissosekeitto kikherne-tofuhöystöllä

Valuta ja huuhtele kikherneet ja kuutioi tofu. Kuumenna sitten pannulla tilkka punaista palmuöljyä

My Explonation

Aurinkoinen pataleipä

Perus rypsiöljyn sijaan laitoin Bonredin punaista palmuöljyä, joka antoi leivälle ihanan aurinkoisen värin.

My Exploration

Pääsiäisen sämpylät

  • 2 rkl punaista palmuöljyä (käy tavallinenkin rypsiöljy/sulatettu voi, mutta palmuöljy tuo kauniin keltaisen värin mukanaan)

kakspus.fi/kotitalouskriisi

Lihapäivä ja hampurilaiset

Kuullota sipulit. Sekoita sipulit sekä sekä mausteet lihan joukkoon. Jos haluat, sekoita joukkoon yksi muna, jolloin pihvit pysyvät paremmin kasassa.

Ainon tarinoita

HAMPURILAISATERIA MAJONEESILLA

Punainen palmuöljy taas on monelle melko tuntematon tuote, silti se on on maailman vanhimpia ruokaöljyjä, sitä on käytetty esimerkiksi Länsi-Afrikassa ruoanlaittoon jo yli 5000 vuotta. Tuote valmistetaan öljypalmun hedelmästä puristamalla ja öljypalmun hedelmä on maailman ravinteikkaimpia ruokaöljyn lähteitä.