Grillattua juustoa ja paprikaa

Maija Silvennoinen

  • 200 g grillijuustoa tai halloumijuustoa paksuina viipaleina
  • 2 paprikaa lohkoina

Sitruunakastike

  • 1 dl punaista palmuöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Lisäke

  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • 2 dl oliiveja
  • paahdettuja pinjansiemeniä

Ohje

Leikkaa juusto sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Sekoita sitruunakastikeainekset ja sivele juuston sekä paprikoiden pinnat kastikkeella ennen grillaamista. Grillaa juusto ja paprikat keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

Revi salaatti lautasille tai vadille ja ripottele oliivi päälle. Kostuta salaatti lopulla sitruunakastikkeella ja laita grillistä juustot sekä paprikat salaatin päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja nauti raikkaan valkoviinin kera.