Grillattua munakoisoa ja kirsikkatomaatteja

Maija Silvennoinen

  • 2 pientä munakoisoa
  • 400 g varrellisia kirsikkatomaatteja

Marinadiin

  • ½ dl punaista palmuöljyä
  • 2 tl inkivääriä hienonnettuna
  • 1 lime kuori ja mehu
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkl soijaa

Vihreä kastike

  • 1 pussi pakasteherneitä
  • 1 dl sulatettua ja valutettua pinaattia
  • 10 basilikalehteä
  • 1 valkosipuli viipaleina
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl limenmehua
  • suolaa

Koristeluun

  • kookoslastuja

Ohje

Puolita munakoisot, ripottele pinnalle reilusti suolaa ja anna munakoisojen” hikoilla” rauhassa puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa kastike. Laita kastike ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja anna kastikkeen maustua kylmässä kunnes ruoka on valmis.

Sekoita marinadin ainekset. Pyyhi munakoisojen pinta talouspaperilla ja sivele marinadia pintaan ja anna marinoitua 10 minuuttia. Grillaa keskilämmöllä munakoisoja 15 minuuttia. Grillaa kovalla lämmöllä kirsikkatomaatit varsineen ja mausta grillauksen jälkeen marinadilla. Aseta kirsikkatomaatit grillattujen munakoisojen päälle ja ripottele pinnalle kookoslastut. Nauti vihreän kastikkeen kera.