Kanapoika-avokadopastasalaatti

Maija Silvennoinen

  • 4 dl ruispastaa
  • vettä
  • suolaa

Marinadi pastalle

  • ½ dl punaista palmuöljyä
  • ½ dl basilikalehtiä hienonnettuna
  • ½ dl rucolaa hienonnettuna
  • ripaus chiliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 300 g kananpojan rintafileetä
  • 1 rkl punaista palmuöljyä
  • 2 avokadoa kuutioina
  • 3 dl hunajamelonia kuutioina
  • 1 dl paahdettuja kurpitsan siemeniä
  • ½ dl kehäkukan terälehtiä

Ohje

Keitä ruispasta paketissa olevan ohjeen mukaan niin että pastaan jää puruvaraa. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää hyvin valutettu pasta marinadin joukkoon.

Mausta kananpojan rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Paista rintafileet pannulla öljyssä, miedolla lämmöllä kypsiksi. Jos, rinnat ovat paksuja jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 3-5 minuuttia rintafileen paksuudesta riippuen.

Leikkaa huoneenlämpöiseksi jäähtyneet rintafileet kuutioiksi ja sekoita pastan joukkoon. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna marinoitua huoneenlämmössä sen aikaa kun olet valmistellut muut raaka-aineet.

Paahda kurpitsansiemenet. Sivele pannulle tilkka öljyä ja kuumenna pannu. Pane kurpitsansiemenet pannulle ja sekoita koko ajan paahtumisen aikana. Kaada paahtuneet siemenet talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.

Kuutio avokado sekä hunajameloni ja nostele pastan joukkoon varoen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Pane salaatti tarjolle tarjoilukulhoon tai annoksina syvähköille lautasille. Viimeistele salaatti paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja kehäkukanterälehdillä.