Karitsanlihapyörykät tomaattikastikkeessa

Maija Silvennoinen

  • 500 g karitsan jauhelihaa
  • 1 dl (50 g) korppujauhoja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl punaista palmuöljyä
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina
  • 1 tl kuivattua minttua
  • vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 kananmuna

Paistamiseen

  • Punaista palmuöljyä

Tomaatti-paprikakastike

  • 2 rkl punaista palmuöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen paprika pieninä kuutioina
  • 1 tl timjamia
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 2 dl (200 g) paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia

Ohje

Sekoita korppujauhot kermaviiliin ja anna niiden turvota.

Valmista sillä välin kastike. Kuullota öljyssä sipulit, paprika kuutiot ja mausteet. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, hunaja ja suola. Hauduta 10 minuuttia, lisää lopuksi turkkilainen jogurtti ja tarkista maku.

Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä ja jäähdytä. Sekoita jauhelihan joukkoon turvonneet korppujauhot, sipuli-mausteseos, suola, sitruunankuori ja kananmuna. Paista pieni koekakku pannulla ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Pyörittele taikinasta kauniita pieniä lihapulia ja paista ne voi-öljyseoksessa paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Hauduta karitsanlihapullat tomaatti – paprikakastikkeessa kypsiksi. Nauti pastan, riisin, perunoiden tai kasvisten kera.