Käyttötavat

Bonred punaisen palmuöljyn käyttötavat

Kokeile herkullisen makuista ja kuumuutta hyvin kestävää
punaista palmuöljyä kaikessa ruuanvalmistuksessa.

Paistaminen

Öljy sopii erinomaisesti paistamiseen. Punainen palmuöljy kestää hyvin kuumaa, eikä sen maku mene kitkeräksi korkeassa lämpötilassa. Paistettaessa punaisella palmuöljyllä ruuan pintaan tulee kauniin houkutteleva väri.

Leivonta

Leivonnassa rasva voidaan korvata joko osittain tai kokonaan punaisella palmuöljyllä. Öljy sopii värinsä ja makunsa puolesta mainiosti esimerkiksi sämpylöiden voiteluun. Lorauttamalla öljyä pullataikinaan tulee pullista kauniin ”sahraminkeltaisia”. Gluteenittomiin resepteihin punainen palmuöljy sopii erittäin hyvin.

Grillaaminen ja
marinadit

Punainen palmuöljy on ihana pohja marinadeissa. Öljy kestää hyvin myös grillin kuumaa lämpötilaa.

Uppopaistaminen

Korkean savuuntumispisteen ansiosta punainen palmuöljy soveltuu hyvin uppopaistamiseen.

Salaatit

Punainen palmuöljy sopii käytettäväksi salaateissa sellaisenaan. Öljyn voi maustaa haluamallaan tavalla esimerkiksi limen mehulla, mustapippurilla ja valkosipulilla.

Käytä mielikuvitustasi

Lisäksi punaista palmuöljyä voi käyttää mm. smoothieissa, raakapuuroissa tai jälkiruokakastikkeena. Vain mielikuvitus on rajana.