Varhaiskaalikääröt

Maija Silvennoinen

  • 1 varhaiskaali
  • 1 dl kinovaa

Täyte

  • 1 varsi kevätsipulia hienonnettuna
  • 100 g ryöpättyjä korvasieniä hienonnettuna kaalin sisus hienonnettuna
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • ½ dl hienonnettua basilikaa
  • ½ dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

Lisäke

  • pieni bataatti viipaleina

Sivelyyn

  • ½ dl punaista palmuöljyä

Koristeluun

  • rosmariinia

Ohje

Kiehauta kattilassa reilusti vettä, mausta vesi suolalla. Leikkaa kaalin kannan ympärille poikkiviillot, jotka helpottavat lehtien irrottamista. Upota kaali kiehuvaan veteen ja ole tarkkana, ettei kaali kypsy. Kiehauta vain sen verran että saat lehdet hyvin irti kannasta. Irrota lehtiä 12 kappaletta ja laita valumaan talouspaperin päälle. Silppua loppu kaali täytteeseen.

Valmista täyte. Keitä kinova pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Sekoita täyte ainekset ja tarkista maku. Laita kolme kaalinlehteä per annos lomitusten leikkuulaudalle. Jaa täyte ja kääri käärö kokoon. Sivele kääröt ja bataatti viipaleet öljyllä ja ripauta pintaan hieman suolaa. Grillaa pinta kevyesti ja laita kääröt ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Anna hautua miedolla lämmöllä, ylätasolla noin 10 minuuttia. Grillaa bataatti viipaleet kypsiksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia viipaleiden paksuudesta riippuen.