Papupihvit ja tomaatti-paprikasalsa

Maija Silvennoinen

  • 1 dl hernerouhetta (Milletti)
  • 250 g kypsiä kikherneitä
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 3 tl inkivääriä hienonnettuna
  • 1 rkl punaista palmuöljyä
  • suolaa
  • 1 tl currytahnaa
  • 1 rkl soijajauhoa tai vehnäjauhoja

Tomaatti-paprikasalsa

  • 2 tomaattia pieninä kuutioina
  • 1 pieni paprika pieninä kuutioina
  • 1 dl punaista palmuöljyä
  • pieni pala chiliä hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • 8 basilikanlehteä hienonnettuna
  • 3 rkl kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna

Lisäke

  • 1 puntti vihreää tankoparsaa

Ohje

Sekoita tomaatti-paprika ainekset ja anna vetäytyä kylmässä sen aikaa kun valmistat ruoan. Kiehauta hernerouhetta viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä. Laita pavut, mausteet, öljy ja jauhot kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita kiehautettu ja valutettu hernerouhe joukkoon. Tarkista maku ja muotoile massasta noin neljä pihviä.

Grillaa pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Leikkaa parsoista puumainen varsiosa ja huuhtele. Kuivaa parsat ja sivele pintaan öljyä ja ripottele hieman suolaa pinnalle. Grillaa parsat keskilämmöllä kauniinruskeiksi. Nauti pihvit ja parsat raikkaan tomaatti-paprikasalsan kera