Punainen palmuöljy

Punainen palmuöljy

Miksi valita Bonred punainen palmuöljy

Oikean öljyn valinta oikeaan käyttöön ei ole enää pelkästään ammattikokkien etuoikeus. Valittavana on mm, seesami-, kookos, avokado- tai oliiviöljyistä se, mikä kulloiseenkin ruokaan antaa sille parhaiten sopivan maun. Hieno öljy on paljon enemmän kuin vain pannuun laitettava pakollinen rasvakerros!

Bonredin maussa voi aistia hienon pähkinäisen aromin, jossa on mukana myös tuoretta porkkanaa. Se antaa aitoa makua aasialaisiin ruokiin ja sopii erinomaisesti vaikkapa paistettuihin nuudeleihin. Sitä kannattaa kokeilla salaattikastikkeiden pohjana, leivonnassa, paistamisessa ja ihan suoraan leivän päällä voin tai margariinin sijaan.

Punainen palmuöljy kestää erittäin hyvin kuumentamista. Sen savuuntumispiste on hyvin korkea, eli se ei pala yhtä helposti kuin tavalliset ruokaöljyt. Korkean savuuntumispisteen ansiosta öljyn rasvahappojen sidokset pysyvät koossa, eli se säilyttää terveelliset ominaisuutensa. Samalla säilyy hyvänä myös öljyn mainio maku!

 

 Se on ympäristöystävällistä

Kiinnostus eri rasvoja ja niiden terveysvaikutuksia kohtaan kasvaa jatkuvasti ja uudet ravintosuositukset innostavat ihmisiä kokeilemaan uusia tuotteita. Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa suureen suosioon noussut kookosrasva. Öljyjen joukossa Bonred punainen palmuöljy tarjoaa uuden ja aidosti erilaisen vaihtoehdon teollisille siemenöljyille, joiden terveellisyydestä käydään maailmalla juuri nyt vilkasta keskustelua.

 

Bonred punainen palmuöljy valmistetaan hellävaraisesti ja huolellisesti ilman turhaa teollista käsittelyä. Se on helppo huomata jo öljyn ulkonäöstä. Bonred säilyttää kauniin syvänpunaisen värinsä ja juoksevuutensa myös huoneenlämmössä.

 

Luonnonmukaisesti tuotettujen rasvojen lisäksi Bonred öljyssä on runsaasti koroteeneja. Niistä monet ovat tärkeitä A-vitamiinin esiasteita.

 

Lisäksi se sisältää suuria määriä monia eri E-vitamiineja, jotka tunnetaan tehokkaina antioksidantteina. E-vitamiini on yksi ihmisen tarvitsemista rasvaliukoisista vitamiineista. E-vitamiineihin kuuluu useita toisiaan muistuttavia molekyylejä. E-vitamiiniaktiivisuus on neljällä tokoferolilla ja neljällä tokotrienolilla. Bonred öljyssä on sekä tokoferoleja että tokotrienpoleja. Tokotrienolien tarveysvaikutuksia on tutkittu 1990 luvulta lähtien.www.tocotrienol.org sivuilta löytyy tietoa tokotrienolien ominaisuuksista.