Tomaatti-yrttitahnalla maustettua häränfileetä

Maija Silvennoinen

  • 800g mureaa naudansisäfileetä
  • 1 rkl punaista palmuöljyä

Tomaatti-basilikatahna

  • 1 ruukkua basilikaa
  • 1 dl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl punaista palmuöljyä
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Ohje

Valmista ensin tomaatti-basilikatahna. Revi basilikan lehdet kapeapohjaiseen, korkeareunaiseen kulhoon ja lisää loput aineet. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit käyttää myös monitoimikonetta tai tehosekoitinta.

Sido filee sidontanarulla tasapaksuksi pötköksi. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta filee kuumaan grilliin ja grillaa fileen pinta kauttaaltaan tasaisen ruskeaksi.

Laske lämpö keskilämmölle ja grillaa filee halutun kypsäksi. Muista lihan sisälämpötila nousee lihan levätessä ennen leikkaamista noin 2-3 astetta. Paistomittarin asteet lihoille; raaka 45-48 C puolikypsä eli medium 50-55 C, hieman punertava 60 C ja kypsä 70 C.

Ota filee grillistä ja anna levätä hetki. Sivele pintaan tomaatti-basilikatahna ja leikkaa viipaleiksi.

Pirskottele pintaan hyvää oliiviöljyä ja hyvää sormisuolaa. Tarjoa lisäkkeeksi varhaiskaalia ja karpin sämpylöitä.