Ympäristö

Palmuöljyn tuotanto on ympäristöystävällistä
Sen hehtaarisadot ovat  11 x soijaan, 8 x auringonkukkaan, 6 x rypsiin, 5 x oliiviin ja 2,2 x kookokseen verrattuna
Sen viljely tuottaa 8 kertaa enemmän happea ja imee 8 kertaa enemmän hiilidioksidia, kuin peltoviljellyt siemenöljyt.
Sen viljely on monivuotista, istutetut puut tuottavat ympäri vuoden hedelmää keskimäärin 25 vuotta. Eläimet voivat asettua viljelmille asumaan, koska metsä pysyy paikallaan. Myös muuta kasvillisuutta voi elää palmupuiden seassa aivan eri tavalla kuin pelloilla, ja nekin pysyvät vuodesta toiseen paikallaan.
Viljelmiltä kannetaan pois vain hedelmätertut.  Peltoviljelyssä kaikki massa viedään joka vuosi pois ja kannettu massa pitää korvata lannoitteilla. Myöskään myrkkyjä ei tarvita samalla lailla kuin peltoviljelyssä.
Mikäli me tässä sopisimme, että palmuöljyn käyttö maailmasta lopetetaan, pitäisi meidän samalla päättää, millä se korvattaisiin. Palmuöljyn viljelyala on tällä hetkellä noin 17 miljoonaa hehtaaria. Mikäli se korvattaisiin jollain toisella öljyllä, tarvittaisiin maa-alaa esimerkiksi soijaöljyä varten 170 miljoonaa hehtaaria ja rypsiöljyä varten 90 miljoonaa hehtaaria. Kaiken lisäksi tämän metsäviljelyn tilalle tarvittaisiin uutta peltoalaa, joka on herkkää korroosiolle ja se köyhtyy pelloilla tapahtuvan tehoviljelyn takia.  Jo nykyään esimerkiksi sademetsiä kaadetaan soija-, rypsi- ja auringonkukkaviljelmien alta vuosittain moninkertainen määrä verrattuna palmuviljelmiin. Esimerkiksi vuosien 2010 ja 2015 välisenä aikana, kun palmuviljelmät lisääntyivät 4,4 miljoonaa hehtaaria, Amazonin alueella kaadettiin metsiä soijaviljelmien alta 17 miljoonaa hehtaaria. WWF tietää nämä tosiasiat ja he ymmärtävät kuinka suuri katastrofi luonnolle olisi palmuöljyn käytön vähentäminen.